BAPE, joka tunnetaan myös nimellä A Bathing Ape, on muotiteollisuudessa hyvin tunnettu brändi. Siitä lähtien, kun arvostettu suunnittelija Nigo perusti sen Tokiossa 90-luvun alussa, brändin ikonista naamiointikuviota ovat käyttäneet julkkikset, kuten Kanye West ja Lil Wayne. Toinen BAPE:n muotoilu, joka on saanut paljon huomiota, sekä positiivista että negatiivista, on heidän BAPE STA -lenkkarimallisto.

Niken '1'-siluetista selvästi inspiraation saaneet BAPE STAS -lenkkarit on julkaistu säännöllisesti vuodesta 2000 lähtien, ja niistä on tullut yhtä yhteneväinen brändi kuin naamiointikuvio. Nike on suojellut mallejaan aggressiivisesti, ja monia muita tennareita vastaan ​​on nostettu oikeusjuttuja. Tästä huolimatta BAPE on välttänyt oikeussalia yli 20 vuoden ajan.

Äskettäin Complex paljasti, että Nike haastoi BAPE:n oikeuteen BAPE STASin myynnistä ja vaatii vahingonkorvauksia brändiltä. Nike väittää keskustelleensa BAPE:n kanssa heidän kenkiensä yhtäläisyyksistä vuonna 2009, mikä johti siihen, että tuotemerkki veti pois suurimman osan myynnistään Yhdysvalloissa ja muutti osia suunnittelusta. Kanteen mukaan BAPE päätti palata alkuperäiseen suunnitteluun vuonna 2021, mikä sai Niken haastamaan heidät oikeuteen.

BAPE tai Nigo eivät ole vielä kommentoineet syytöksiä. Näet alla osan kanteesta, joka osoittaa samankaltaisuudet, jotka Nike uskoo riittävän katsomaan plagiointiksi.