Vuosi on 1989. Tunnettu koripallojoukkue Chicago Bulls pelaa Cleveland Cavaliersia vastaan ​​ja tulostaulu näyttää 98-100, Chicago häviää.

Michael Jordan on epätoivoinen, kellossa ei ole enää montaa sekuntia jäljellä. Jordan saa sitten syötön seisoessaan noin viiden metrin päässä korista ja nopealla vilkaisulla kelloon hän näkee, että niitä on vain muutama. toinen vasen; koripallolegenda ottaa laukauksen. Katsojat pidättelevät hengitystään, kun pallo lentää ilmaan samalla kun "summeri" ulvoo ympäri tapahtumapaikkaa. Laukaus osuu, ja Chicago Bulls voittaa pelin 101-100.

Tästä legendaarisesta heitosta tulee myöhemmin yksi Jordanin mainitsemista laukauksista, ja sitä kutsutaan nykyään nimellä "The shot". Laukaus auttoi vahvistamaan Jordanin maineen maailmanlaajuisena supertähtenä, joka hän on nykyään.

Mitä kenkiä koripallolegenda käytti silloin? No, tietysti pari Jordan 4s.

Air Jordan 4:n suunnitteli Tinker Hatfield, ja se julkaistiin vuonna 1989. Hatfield ja Nike murtautuivat uudelle tasolle materiaaleilla, kuten muovilla ja nubukilla, yhdistettynä uusiin komponentteihin, jotka antoivat kengän hengittää paremmin ja lisätä mukavuutta. Tämä yhdessä Michael Jordanin "The shotin" kanssa toi kengän maailmanlaajuisen valokeilan koripallomaailman ulkopuolelle.

Nykyään Jordan 4:ää pidetään yhtenä Nike Jordanin klassikoista, ja kun ne tulevat takaisin tulevien Retro-julkaisujen myötä, näemme kuinka paljon Nike arvostaa legendaarista kenkää.

Vuoden 2022 myydyimmistä kengistä kaksi oli itse asiassa Jordan 4 -mallista.

Jordan 4 Retro "Midnight Navy" ja Jordan 4 Retro "Black Canvas"

Ymmärrämme täysin miksi. Ne ovat järjettömän hyvännäköisiä ja eräitä tyylikkäimmistä väreistä kaikista Jordan 4 -malleista.