Ainoa haittapuoli kenkien käytössä on, että niihin tulee ryppyjä ja tahroja. Ei ole väliä kuinka huolellisesti käytät niitä. Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse tyytyä ryppyihin, voit vähentää niitä.

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä vähentääksesi ryppyjä, on käyttää rypistymistä estävää suojaa. Voit ostaa niitä täältä . Nämä asetetaan kengän kärjen etuosaan ja vähentävät ryppyjä, joita esiintyy seistessä, istuessa tai kävellessä. Suosittelemme lämpimästi!

Jos on jo liian myöhäistä ja sinulla on jo taitoksia tai ryppyjä, kuten niitä englanniksi kutsutaan, muutaman tempun ja työkalun avulla voit korjata ne erittäin hyvin!

Tarvitset:

  • Rauta
  • Pyyhe
  • Sanomalehtipaperi/kenkälohko
  • Vesi
  • Tennarit

Vaihe 1

Täytä lenkkarisi materiaalilla, kuten sanomalehdellä tai kenkäpalalla, jotta varpaan pinta on mahdollisimman tiukka. Myös sukat tai vanha paita sopivat tähän.

vaihe 2

Kostuta pyyhe, paksumpi pyyhe toimii parhaiten, mutta myös keittiöpyyhe toimii. Hieman paksumpi pyyhe on hyvä, jotta et vahingossa polta materiaalia kengän päälle.

Vaihe 3

Aseta pyyhe suoraan varpaan päälle, missä taitokset ovat.

Vaihe 4

Laita silitysrauta päälle noin 20 celsiusasteeseen ja aloita pyyhkeen silittäminen 10 sekunnin välein. Tarkista kenkä jokaisen välin välillä ja pidä silmällä, ettet polta kenkää.

Vaihe 5

Poista silityksen lopetus ja pyyhe. Jätä täyte kengän sisään, kunnes se on jäähtynyt.

Nyt kenkäsi ovat taas melkein kuin uudet, jatka tätä prosessia, kunnes kaikki rypyt ovat kadonneet, ja toista kaikki lenkkarit, jotka haluat korjata. Tulevaisuuden vinkki on ostaa pari rypistymistä estäviä suojia estämään ryppyjä alusta alkaen.

Tämä menetelmä toimii parhaiten nahka- tai synteettisten nahkakenkien kanssa, mutta toimii myös mokkanahkakenkien kanssa. Varmista vain, että pyyhe on vain hieman kostea, koska mokka ja vesi eivät ole parhaita ystäviä.